Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов у програмі уряду обіцяє посилити контроль якості за лікарськими засобами

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у програмі уряду обіцяє посилити контроль якості за лікарськими засобами.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист МОЗ
  • https://moz.gov.ua/article/news/posilennja-kontrolju-za-jakistju-likiv-gromadske-obgovorennja-zakonoproektu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69627
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69627

Результат

18 травня 2021 року міністр охорони здоров'я Максим Степанов був відправлений у відставку. Станом на цей час відповідний урядовий законопроєкт № 3948 від 30.07.2020 готувався на повторне перше читання. Ним передбачено, серед всього іншого, посилення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо якості лікарських засобів в частині посилення адміністративних санкцій за: продаж лікарських засобів в аптечних закладах без рецепта у заборонених законодавством випадках; введення в обіг або реалізацію продукції, яка не відповідає вимогам стандартів; виконання робіт, надання послуг громадянам-споживачам, що не відповідають вимогам стандартів, норм і правил; невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів.

Враховуючи те, що міністру Степанову не вдалося до кінця реалізувати політику щодо посилення контролю якості за лікарськими засобами, обіцянці присвоєно статус «не виконано».