Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє провести цифровізацію у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє провести цифровізацію у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, впровадження систем енергоменеджменту, моніторингу споживання енергії та баз даних споживчих характеристик будівель громадського призначення.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Звіт уряду від 14.04.2021
  • Лист Мінгромад
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/199-ix#Text
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/600-2021-%D0%BF#Text
  • https://e-construction.gov.ua/reestri
  • https://e-construction.gov.ua/ep_efficiency_sert

Результат

Відповідно до інформації Міністерства розвитку громад та територій від 23 листопада 2021 року, до Законів України «Про енергетичну ефективність будівель» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» внесені зміни, пов’язані зі створенням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Ці зміни передбачають перехід механізмів та баз, пов’язаних з сертифікацією енергетичної ефективності та обстеженням інженерних систем, до ЄДЕССБ.

Відтак, урядом прийнято постанову від 9 червня 2021 р. № 600 «Про затвердження Порядку проведення професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем». Наступним кроком стало видання Наказу Мінрегіону від 18 серпня 2021 року №206, що вніс зміни до Порядку незалежного моніторингу енергетичних сертифікатів.

Варто зазначити, що до ЄДЕССБ на веб-порталі https://e-construction.gov.ua/reestri уже інтегровано в розділі «реєстри-енергоефективність» наступні підрозділи (реєстри) щодо наборів даних, що стосуються енергоефективності. Наприклад, станом на 26.01.2022 підрозділ «Енергетичні сертифікати» містить 11703 записи про енергетичні сертифікати.

Враховуючи такі досягнення, обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано». У майбутньому рецензія обіцянки може бути розширена.