Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абрамовський у програмі уряду обіцяє провести інвентаризацію лісів України та заходи з їх збереження

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський у програмі уряду обіцяє (програма уряду зобов'язує) забезпечити інвентаризацію лісів України та заходи з їх збереження.
Не виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/irN6NAtDWO0?t=87
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadku-provedennya-nacionalnoyi-inventarizaciyi-lisiv-ta-vnesennya-zmini-392-210421
  • https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-pidpisav-zakon-shodo-provedennya-naciona-61781
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mindovkillya-v-ukrayini-vpershe-provedut-nacionalnu-inventarizaciyu-lisiv
  • https://www.kmu.gov.ua/news/vpershe-za-50-rokiv-ukrayina-rozpochinaye-masshtabnu-kompleksnu-reformu-lisovoyi-galuzi
  • Лист Міндовкілля
  • Лист Міндовкілля
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-abramovskyi-vidstavka/31519081.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67287

Результат

Станом на 22 жовтня 2021 року урядом не було затверджено Державну стратегію управління лісами України до 2035 року для реалізації довгострокової політики сталого розвитку лісового господарства.

Щодо інвентаризації лісів, то 21 квітня 2021 року Кабінет міністрів України прийняв постанову № 392 «Про затвердження Порядку проведення національної інвентаризації лісів та внесення зміни у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», і по суті інвентаризацію було започатковано та розпочато. На екологічному форумі у червні 2021 року міністр Абрамовський гарантував проведення інвентаризації, але натомість написав заяву про відставку. Враховуючи це, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

За інформацією наданою міністерством, вже обстежено 540 ділянок у Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Сумській та Черкаській областях. Роботи з національної інвентаризації лісів триватимуть найближчі 5 років, після чого протягом ще одного року аналізуватиметься отримана інформація і готуватиметься підсумковий звіт. Тобто за час роботи в міністерстві Роман Абрамовський не встиг би виконати цю обіцянку: «Проведемо масштабну інвентаризацію українських лісів».