Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє запровадити податкові стимули щодо спрямування частини прибутку підприємств на реінвестування у власний розвиток

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє запровадити податкові стимули щодо спрямування частини прибутку підприємств на реінвестування у власний розвиток.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінфінансів від 9 березня 2021 року

Результат

З метою отримання роз'яснень щодо виконання цього зобов'язання програми діяльності уряду, редакція направила запит в Міністерство фінансів України.

З листа Мінфінансів від 9 березня 2021 року стало відомо, що на законодавчому рівні запроваджено заходи щодо можливості здійснення реінвестицій, у тому числі через застосування податкових стимулів щодо спрямування частини прибутку підприємств на реінвестування у власний розвиток, які забезпечують баланс інтересів платників податків і держави. В першу чергу йде мова про Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні», підписаного президентом 17.12.2020. Відповідно до зазначеного закону, держпідтримка може надаватися, зокрема, у формі звільнення від сплати окремих податків та зборів.

Окрім того, на початку березня 2021 року Рада ухвалила ініціативу президента «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями». Особливості закону, зокрема, стосуються звільнення від оподаткування податком на прибуток підприємств – інвестора із значними інвестиціями протягом п'яти послідовних років.

Мінфінансів сприяло напрацюванню ініціатив та підтримало ухвалення згаданого законодавства.

Враховуючи наведену вище інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».