Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє запровадити сучасні підходи та інструменти управління персоналом на державній службі, зокрема HRMIS

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє запровадити сучасні підходи та інструменти управління персоналом на державній службі, зокрема інформаційну систему управління людськими ресурсами на державній службі (HRMIS).
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1343-2020-%D0%BF#Text
  • Звіт уряду від 14.04.2021
  • Звіт уряду від 14.04.2021

Результат

Вже в рамках першого року каденції уряду Д. Шмигаля було вжито низку кроків для запровадження сучасних підходів та інструментів управління персоналом на державній службі, наприклад:

– затверджено Порядок укладення контрактів про проходження державної служби, з метою реалізації статті 311 Закону України «Про державну службу» та чіткого визначення посадових обов’язків, завдань, умов роботи та меж відповідальності за посадою державної служби, на яку призначається особа з укладанням контракту (постанова КМУ від 17.06.2020 р. № 494);

– запроваджено можливість виконання державними службовцями завдань за посадою віддалено (за межами адміністративної будівлі державного органу), встановлено порядок та умови такої роботи, внесено зміни до Типових правил внутрішнього службового розпорядку, які надають можливість державним службовцям виконувати завдання віддалено (наказ НАДС від 13.03.2020 р. № 39-20);

– внесено зміни до Типових правил внутрішнього службового розпорядку, що надають можливість використання державними службовцями гнучкого графіку роботи (фіксованого або змінного), що відповідає сучасним тенденціям належної організації праці, враховує особливості роботи на державній службі та необхідність впровадження більш гнучких підходів у час карантину (наказ НАДС від 31.07.2020 р. № 143-20).

Було здійснено заходи для впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами на державній службі (HRMIS) як кроку до створення єдиної, прозорої та підзвітної державної служби: створено комплексну систему захисту інформації HRMIS, проведено її державну експертизу та отримано атестат відповідності; затверджено Положення про інформаційну систему управління людськими ресурсами в державних органах, яким передбачено підключення та внесення до інформаційної системи управління людськими ресурсами в державних органах відповідних даних (постанова Кабінету міністрів України від 28.12.2020 р. № 1343); забезпечено залучення 18 державних органів до HRMIS.

Запровадження сучасних підходів та інструментів управління персоналом на державній службі відбуватиметься і в майбутньому, але обіцянці вже можна присвоїти статус «виконано».