Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє запровадити системний моніторинг дотримання вимог законодавства про державну службу

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє запровадити системний моніторинг дотримання вимог законодавства про державну службу з метою запобігання вчиненню та усунення виявлених порушень і недоліків, притягнення до відповідальності осіб, що вчинили порушення.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист НАДС
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0982-20#Text

Результат

Як свідчить інформація листа Нацагентства з держслужби (далі НАДС) від 2 квітня 2021 року на запит редакції, який був перенаправлений Секретаріатом Кабміну, з метою запровадження системного моніторингу дотримання вимог законодавства про державну службу для запобігання вчиненню та усунення виявлених порушень і недоліків, притягнення до відповідальності осіб, що вчинили порушення, 10 вересня 2020 року було затверджено Порядок здійснення Національним агентством України з питань державної служби, його територіальними органами контролю за додержанням визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу.

Відповідно до порядку НАДС, його територіальні органи здійснюватимуть заходи контролю відповідно до плану заходів контролю на наступний рік, що затверджується головою НАДС до 25 грудня року, що передує плановому. План проведення НАДС та його територіальними органами заходів контролю на 2021 рік було затверджено 21 грудня 2020 року.

Як бачимо, системний моніторинг запроваджено на рівні НАДС, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».