Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити та впровадити систему оцінки результативності службової діяльності державних службовців

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє створити та впровадити ефективну систему оцінки результативності службової діяльності державних службовців.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист НАДС від 2 квітня 2021 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/640-2017-%D0%BF#Text

Результат

Для початку варто зазначити, що і раніше існувала система оцінки результативності службової діяльності державних службовців. Для цього уряд у серпні 2017 року ухвалив Порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців (постанова № 640). Тож, «створювати з нуля» систему не довелось.

З метою отримання роз'яснень щодо виконання цієї програмної обіцянки редакція направила запит до Нацагентства з держслужби (далі НАДС). З отриманої у квітні 2021 року відповіді НАДС стало відомо, що для виконання завдання з урядової програми: «Створення та впровадження ефективної системи оцінки результативності службової діяльності державних службовців», у 2020 році НАДС було підготовлено та подано на розгляду уряду низку проєктів постанов, які в результаті були ухвалені. Так, постановами було вдосконалено Порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців (див. джерело №№ 2, 3).

Окрім того, НАДС розробило, а уряд затвердив низку розпоряджень для організації процедури оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців, які обіймають посади держслужби категорії «А». Також, наказами НАДС, з метою належного методичного супроводу учасників оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців, забезпечено актуалізацію методичних рекомендацій.

Враховуючи те, що в рамках першого року каденції уряд, НАДС забезпечували підвищення ефективності та розширення вже існуючої системи оцінки результативності службової діяльності державних службовців, обіцянці присвоєно статус «виконано».