Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль у програмі уряду обіцяє надати підтримку приватним та міжнародним ініціативам щодо утворення та функціонування фондів відбудови тимчасово окупованих територій

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Керівник уряду Денис Шмигаль у програмі уряду обіцяє надати підтримку приватним та міжнародним ініціативам щодо утворення та функціонування фондів відбудови тимчасово окупованих територій України та територій, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації.
Виконано
Сказано 12 червня 2020 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Мінреінтеграції
  • https://www.facebook.com/SwedeninUA/posts/2912782785512397
  • https://www.facebook.com/ukinukraine/posts/4487101661310648

Результат

В рамках перших двох років каденції уряд Д. Шмигаля надавав підтримку приватним та міжнародним ініціативам щодо утворення та функціонування фондів відбудови тимчасово окупованих територій. Наприклад, у серпні 2021 року представники Швеції, Великої Британії, Канади, Швейцарії та США разом із Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосили про створення Фонду «Партнерство за сильну Україну». Очікується, що Фонд «Партнерство за сильну Україну» розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має на меті залучити до £35 млн від донорів протягом трьох років.

Фінансування буде спрямовано на ініціативи, які сприяють зміцненню спроможності регіонів, що потерпають від конфлікту.

Обіцянці присвоєно статус «виконано».