Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Заблоцький пообіцяв зробити приватні автомобілі доступнішими для українців

16 червня 2020 року Мар'ян Заблоцький пообіцяв прикладати всіх зусиль для того, щоб авто стали доступні всім українцям. Для цього депутат планує знизити акцизи на автомобілі.
У процесі
Сказано 16 червня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://t.me/Zablotskyy
  • https://blogs.pravda.com.ua/authors/zablodsky/602a4fe56f888/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=11913

Результат

15 квітня 2021 року Верховною Радою було прийнято законопроєкти про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України № 4644-д та про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби № 4643-д. Їх метою є врегулювання питання митного оформлення транспортних засобів, забезпечення дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при розв'язанні зазначеного питання.

Мар'ян Заблоцький підтримав прийняття обох ініціатив, проголосувавши "за". Однак у своєму блозі на "Українській Правді" народний депутат заявив про те, що його категорично не влаштовує запропоноване законопроєктом № 4644-д розв'язання проблеми розмитнення авто. На його думку, фіксована вартість розмитнення є несправедливою, а тому він наполягатиме на прийнятті законопроєкту № 3704, який передбачає повне скасування акцизу на авто, що своєю чергою спрощує процедуру розмитнення.

Статус обіцянки буде визначено за результатом діяльності народного депутата, у тому числі з метою спрощення процедури розмитнення авто, зокрема повного скасування акцизу на авто.