Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв, що для деокупації Криму буде створена нова дипломатична «платформа»

18 травня 2020 року віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пообіцяв, що для деокупації Криму буде створена нова дипломатична «платформа».
Виконано
Сказано 18 травня 2020 р.

Джерело

  • https://interfax.com.ua/news/interview/662878.html
  • https://www.bbc.com/ukrainian/news-58304552
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/87488.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/89256.html
  • https://www.president.gov.ua/news/krimska-platforma-deklaraciya-70293

Результат

13 серпня 2021 року президент Зеленський підписав указ №359/2021. Яким до завдань Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим віднесено надання експертної, консультаційної, інформаційної та іншої підтримки реалізації проєктів та заходів в рамках діяльності Кримської платформи, а також у представництві створюється окремий структурний підрозділ (!), який буде відповідати за забезпечення діяльності Кримської платформи. Представництво відповідатиме за внутрішню роботу Кримської платформи, зокрема: реалізацію окремих заходів деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя; проведення моніторингу та підготовку аналітики щодо ситуації в тимчасово окупованому Криму; формування пропозицій та рішень для органів державної влади України; комунікацію з громадянами України – жителями тимчасово окупованого Криму; роботу з міжнародними партнерами (спільно з МЗС).

До 30-річчя Незалежності було започатковано та включено до програми святкових заходів установчий саміт ініціативи Президента України «Кримська платформа», щоб за допомогою міжнародних організацій і лідерів країн світу домагатися деокупації Криму. Учасниками саміту стало понад 40 держав і міжнародних організацій. Результатом саміту стала ухвалена всіма учасниками декларація «Кримської платформи» (див. джерело № 5).

Враховуючи наведену інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».