Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр закордонних справ України

Кулеба планує під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайком Маасом порушити питання Криму та захисту кримських в'язнів Кремля

1 червня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що планує під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайком Маасом порушити питання Криму та захисту кримських в'язнів Кремля. "І також користуючись нагодою, я хочу сказати, що магістральна тема завтрішніх переговорів - це сутуація на Донбасі, але під час моєї зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайком Маасом, я також планую порушити питання Криму, безумовно, і захисту кримських в'язнів Кремля, яких незаконно утримують окупанти", - сказав Дмитро Кулеба (відео 13:22-13:42).
Архів
Сказано 1 червня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Xoft4dKnwwE?t=802
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-crimea/3037926-kiiv-hoce-stvoriti-miznarodnu-platformu-dla-obgovorenna-slahiv-deokupacii-krimu-kuleba.html

Результат

2 червня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом порушив питання деокупації Криму та захисту прав людини на окупованій території.

"Що стосується Криму, то це питання, яке ми порушуємо на перемовинах в різних форматах. Нас цікавлять насамперед два його елементи. Елемент номер один - це захист прав людини в окупованому Криму, і в цьому зв’язку звільнення осіб, яких незаконно утримує Російська Федерація. Ви знаєте, що абсолютна більшість з них - це кримські татари, тому тут ідеться про певну цілеспрямовану політику", - сказав Дмитро Кулеба.

При більш детальному розгляді, заяві було надано значення анонсу та перенесено в розділ архів.