Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов пообіцяв, що у 2020 році не буде дефіциту лікарських засобів, які закуповує держава

25 травня 2020 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв, що у 2020 році не буде дефіциту лікарських засобів, які закуповує держава.
Не виконано
Сказано 25 травня 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3032212-na-comu-tizni-budut-zaverseni-vsi-neobhidni-proceduri-sodo-zakupivli-likiv-stepanov.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3171311-moz-virisuvatime-ak-pokriti-deficit-ne-zakuplenih-dp-medzakupivli-likiv.html
  • https://ua.interfax.com.ua/news/interview/713301.html

Результат

В грудні 2020 року директор ДП «Медичні закупівлі України» Арсен Жумаділов публічно в рамках своєї компетенції визнав, що дефіцит лікарських засобів, які закуповує держава, існує: «Уже можна констатувати, що не вдалось вповні реалізувати ці прагнення і втілити їх в конкретне розширення доступу пацієнтів до ліків. По деяких лікарських засобах наразі справді є дефіцит. Зокрема, наші співгромадяни дуже чекають на деякі інноваційні лікарські засоби, які вперше було включено в номенклатуру. Саме їх зараз в Україні ще немає, незважаючи на те, що кошти в достатньому обсязі було закладено і процедури відбулися».

Враховуючи цю інформацію, редакція не має підстав вважати, що обіцянка виконана.

Окрім того, на початку січня 2021 року стало відомо, що вже у 2021 році може виникнути дефіцит й на інші лікарські засоби.