Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Перший заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації

Рудик пообіцяла викликати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на парламентські слухання

26 травня 2020 року народний депутат України Кіра Рудик пообіцяла викликати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на парламентські слухання. "Якщо міністр Аваков не згоден піти у відставку то хто понесе покарання за те, що таке відбувається... Я і фракція "Голос" зараз будемо викликати міністра на Авакова на парламентські слухання, де він повинен відповісти Парламенту", - заявила вона (відео 27:25-28:40). Парламентські слухання – особлива форма роботи парламенту, під час якої відбувається розгляд актуальних питань або законопроектів із залученням експертів та громадськості. В українському законодавстві можна виділити такі суб’єктів ініціативи парламентських слухань: комітет(ти), Погоджувальна рада депутатських фракцій та груп. Постанову про ініціювання проведення парламентських слухань приймає виключно Верховна Рада простою більшістю голосів.
Не виконано
Сказано 26 травня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=mdhVue8N4NU
  • http://komzakonpr.rada.gov.ua/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=%E0%E2%E0%EA%EE%E2&out_type=&id=
  • https://www.rada.gov.ua/meeting/stenpog/74

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова не було викликано на парламентські слухання. Для реалізації обіцяного депутатам фракції необхідно було вжити одну з 3-х перерахованих дій:

1) Рішення комітету. Комітет з питань правоохоронної діяльності не ухвалював відповідних рішень, де депутатом від "Голосу" представлений перший заступник голови Комітету. Варто додати, що міністр був запрошений чотири рази на засідання комітету, однак проігнорував запрошення.

2) Погоджувальна рада. На погоджувальній раді від фракції "Голос" не виголошували необхідність викликати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на парламентські слухання.

3) Законодавча ініціатива. Постанову про парламентські слухання за участю Арсена Авакова не вносили до ВРУ та не ухвалювали.

15 липня 2021 року Арсена Авакова було відправлено у відставку за власним бажанням.