Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв направити депутатський запит в поліцію щодо розслідування ДТП за участю автомобіля екс-нардепа

24 травня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв направити депутатський запит в поліцію з вимогою провести справедливе розслідування ДТП, яке сталось 22 травня на Одеській трасі за участю автомобіля колишнього народного депутата та призвело до загибелі людей.
Виконано
Сказано 24 травня 2020 р.

Джерело

  • https://t.me/kachuratut/907
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21127
  • Лист народного депутата
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr41D?kodzap=63736&koddep=21127

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки 4 вересня 2020 року народний депутат надіслав запит для неупередженого розслідування ДТП та 21 вересня отримав на нього відповідь. Депутат дотримав свого слова.

20 липня 2020 року народний депутат повідомив, що звернувся до керівництва Національної поліції України з метою проведення всебічного і повного дослідження обставин дорожньо-транспортної пригоди, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень. Депутат обіцяв відправити депутатський запит, а надіслав звернення. Між депутатським запитом і депутатським зверненням є істотна різниця. Запит - це вимога народного депутата або групи депутатів отримати офіційну відповідь на свої питання. Кожен запит розглядається на засіданні Верховної Ради і належним чином фіксується. Депутатське звернення - це письмова пропозиція народного депутата дати офіційне роз'яснення або викласти позицію з порушених депутатом питань. Звернення не розглядається на засіданні Верховної Ради, а відразу відправляється адресату. На відміну від запиту, на який обов'язково повинен надійти відповідь протягом 15 днів, звернення може бути і зовсім проігноровано, особливо, якщо воно не стосується депутатської діяльності.