Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Костюк пообіцяв забезпечити запуск «ток-шоу» на телеканалі «Дом»

12 травня 2020 року заступник Керівника Офісу Президента України Юрій Костюк пообіцяв забезпечити запуск «ток-шоу» на телеканалі «Дом».
Виконано
Сказано 12 травня 2020 р.

Джерело

  • https://interfax.com.ua/news/interview/661594.html
  • https://uatv.ua/project/na-samom-dele/
  • https://uatv.ua/project/na-samom-dele/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-other_news/3162715-dom-ce-bilse-niz-tb-komanda-kanalu-provela-pidsumkovu-redkolegiu.html
  • Лист Мінкультури від 12 січня 2020 року

Результат

У 2020 році на державному телеканалі «Дом» запустили телепередачу «На самом деле», тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

«На самом деле» – це серія програм, які виходять у будні й кожна з яких присвячена певній темі: світ, Донбас, Росія, Крим, Україна. Що відбувається насправді, а не в штучно створеному російською пропагандою ілюзорному світі – про це розповідають компетентні гості (експерти, учасники процесів, журналісти). Гості спілкуються з ведучим у студії, скайпом, в заздалегідь записаних інтерв’ю: для авторів програми головне знайти цікавого співрозмовника, який зможе розкрити очі російськомовному глядачеві по всьому світу на суть, причини та можливі наслідки того, що відбувається.

В редакції телеканалу прокоментували, що це дійсно той формат телепередачі про який розповідав Юрій Костюк, а присутність 1-2 гостей у студії не може свідчити про зворотнє. Телепередачу запустили в червні. Втім, оцінювати і робити остаточні висновки щодо контенту телеканалу і успішності жанрів телепередач – це завдання телеаудиторії.

Нагадаємо, відповідно до регламенту аналітичного порталу, якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.