Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Ковальов пообіцяв ліквідувати "майданчики Яценка"

29 жовтня 2019 року народний депутат Олексій Ковальов пообіцяв ліквідувати всі "майданчики Яценка". Мається на увазі прийняття законопроекту №2047-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна". Законопроект передбачає ліквідацію корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості відомої як "майданчики Яценка".
Виконано
Сказано 29 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/rada-budet-golosovat-zakonoproekt-likvidatsii-1572359197.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67258
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2011

Результат

5 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла законопроект №2047-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна".

Законопроект передбачає спрощення процедури оцінки нерухомих об’єктів шляхом ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та припинення здирництва коштів з оцінювачів та нотаріусів на користь приватних структур за користування належної державі Єдиною базою даних звітів про оцінку, а також запровадження нового альтернативного спрощеного способу оцінки об’єктів нерухомості через автоматичну її оцінку модулем Фонду державного майна України.

Народний депутат проголосував "за", тому обіцянка отримує статус "виконано".