Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Федорів обіцяє забезпечити рівні умови для діяльності національних меншин в області

12 травня 2020 року голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів пообіцяв забезпечити рівні умови для діяльності національних меншин в області. "Дотримання законності та конституційних прав і свобод громадян є основним завданням, визначеним Президентом України Володимиром Зеленським. Тому, в області будуть прийняті заходи для забезпечення достойних та рівних умов діяльності для всіх, без винятку, національних меншин", - наголосив Віталій Федорів.
Архів
Сказано 12 травня 2020 р.

Джерело

  • http://www.if.gov.ua/news/vitalij-fedoriv-mi-zabezpechimo-dostojni-ta-rivni-umovi-dlya-diyalnosti-nacionalnih-menshin-v-oblasti
  • Лист Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 26 жовтня 2020 року
  • https://www.president.gov.ua/documents/4882020-35521

Результат

26 жовтня 2020 року Івано-Франківська ОДА повідомила, що була прийнята програма "Духовне життя" на 2021 рік. Зазначеною програмою передбачається створення сприятливих умов для сталого та збалансованого розвитку національних меншин в області, реалізації їх внутрішнього потенціалу та стимулювання громадської активності. Також діє програма "Духовне життя" на 2016-2020 роки, організовувались круглі столи та зустрічі з представниками національних меншин.

5 листопада 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Віталія Федоріва з посади голови Івано-Франківської ОДА.

Оскільки було недостатньо часу, аби оцінити ефективність діяльності Віталія Федоріва, щодо забезпечення рівних умов для співіснування нацменшин, а він більше не має повноважень для виконання цієї обіцянки, тому публікацію перенесено в архів.