Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець пообіцяла найближчим часом зібрати інвесторів та напрацювати меморандум та законопроєкт щодо зменшення «зеленого тарифу»

1 травня 2020 року в.о. міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець пообіцяла найближчим часом зібрати інвесторів для напрацювання меморандуму та законопроєкту щодо зменшення «зеленого тарифу».
Виконано
Сказано 1 травня 2020 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/news/terminove-i-kompleksne-virishennya-problem-v-energetici-ce-pitannya-nacionalnoyi-bezpeki-olga-buslavec
  • http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=245446393&cat_id=35109
  • http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=245447932&cat_id=35109
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138

Результат

У терміни менші, ніж півроку, було зібрано інвесторів та напрацьовано меморандум і законопроєкт щодо зменшення «зеленого тарифу», тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

10 червня 2020 року уряд підписав з виробниками «зеленої» електроенергії «Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики».

15 червня уряд вніс до Ради, напрацьований для імплементації умов меморандуму, законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».