Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр молоді та спорту України

Гутцайт пообіцяв провести інвентаризацію всіх програм та документів у зв'язку з корупційним "скандалом", який відбувся в "Укрспортзабезпеченні"

3 квітня 2020 року міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що проведе інвентаризацію всіх програм та документів у зв'язку з корупційним "скандалом", який відбувся у серпні 2019 року в "Укрспортзабезпеченні".
Не виконано
Сказано 3 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://glavcom.ua/sport/publications/pislya-pandemiji-nam-povernut-groshi-pershe-intervyu-ministra-sportu-vadima-gutcayta--670788.html?fbclid=IwAR1YPL5l3tqHcJ83CCiC2vIHXLhG0UVtxk4bLldDEp3Wt6ermMwFcUf-YiE
  • Лист Міністерства молоді та спорту України від 27 листопада 2020 року
  • Лист Міністерства молоді та спорту України від 19 січня 2020 року
  • https://news.obozrevatel.com/ukr/sport/sport/v-ukrainskomu-sporti-spalahnuv-grandioznij-koruptsijnij-skandal.htm

Результат

Враховуючи те, що у період з квітня 2020 року по січень 2021 року не було проведено інвентаризацію всіх програм та документів у зв'язку з корупційним "скандалом", який відбувся у серпні 2019 року в ДП, обіцянка отримала статус "не виконано".

Варто нагадати, що у серпні 2019 році було зазначено про те, що чиновники управління "Укрспортзабезпечення" в порушення законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медичні препарати. За інформацією прес-центру СБУ внаслідок вищезазначених дій збитки для держави були визначені у розмірі понад 8 мільйонів гривень.

У зв'язку з визначенням остаточного статусу обіцянки редакція аналітичного порталу "Слово і діло" направила запит до Міністерства молоді та спорту України для з'ясування наступних питань: "Чи було у період з 4 квітня 2020 року проведено інвентаризацію документів та програм у рамках функціонування Укрспортзабезпечення, в зв'язку з можливими порушеннями та "скандалом" довкола установи? Якщо ні, то коли очікувати проведення відповідної інвентаризації?".

Міністерство молоді та спорту України у відповіді на запит не поінформувало про проведення обіцяної інвентаризації.

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.