Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Львівської обласної державної адміністрації

Козицький планує свою зарплату у час пандемії скеровувати на допомогу медикам

13 квітня 2020 року голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький повідомив, що планує свою зарплату у час пандемії скеровувати на допомогу медикам. "Я, як голова Львівської обласної державної адміністрації, скерував усю заробітну плату за березень – на благодійність. Усі наступні зарплати у час пандемії планую теж скеровувати на допомогу медикам", - зазначив голова ОДА.
Не виконано
Сказано 13 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/maks.kozytskyy/posts/2788224834547506
  • Лист Львівської ОДА від 1 липня 2020 року
  • https://moz.gov.ua/article/news/urjad-prodovzhiv-adaptivnij-karantin-do-31-grudnja-2021-roku-ta-sprostiv-normi-verifikacii-vakcinacii-
  • Лист Львівської обласної державної адміністраці від 29 вересня 2021 року

Результат

Максим Козицький лише перші 2 місяці перераховував свою заробітну плату до благодійного фонду по боротьбі з COVID-19, з червня 2020 року по вересень 2021 року, а саме протягом 15 місяців жодних відрахувань благодійним організаціям по допомозі медикам не проводилось. Зазначимо, що у цей період діяло рішення Кабінету Міністрів України про заходи адаптивного карантину, що свідчить про епідемію коронавірусу. Отже, обіцянка отримує статус "не виконано".

Нагадаємо про перебіг подій:

29 вересня 2021 року Львівська обласна державна адміністрація повідомила, що з червня 2020 року по даний час утримання із заробітної плати голови ОДА Максима Козицького для перерахування благодійним організаціям не проводилось.

За інформацією наданою Львівською облдержадміністрацією 1 липня 2020 року зазначається, що заробітну плату Максима Козицького за березень-травень 2020 року перераховано на благодійні цілі. Кошти скеровувались для придбання засобів індивідуального захисту, які були передані Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» та Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги, а також скеровано кошти Благодійному фонду «З повною довірою» на закупівлю засобів захисту для боротьби з вірусом.