Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв не підтримувати програму діяльності уряду без покрокової інструкції та цифр

6 квітня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв не підтримувати програму діяльності уряду без покрокової інструкції виходу із кризи та цифр. "Щодо програми діяльності уряду. Я там не побачив ні конкретних цифр, нам надали драфт, так званий, проект на декілька сторінок... не напрямків реалізації того, що заплановано, просто декларативний план. Я за такий точно голосувати не буду. Повинні ми отримати конкретний документ, покроковий, інструкція, що буде робити уряд щоб вийти із ситуації пандемії коронавіруса і з економічної кризи. Ми там чітко повинні побачити цифри", - заявив він (відео 24:15-24:52).
Не виконано
Сказано 6 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QDEy8nBZhuQ&feature=youtu.be&t=1455
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5842
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6102
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7460.html

Результат

4 травня 2020 року ВРУ розглянула проект постанови №3330/П про Програму діяльності Кабінету Міністрів України.Олександр Качура проголосувала "за" те, щоб відправити цю програму на доопрацювання. Відповідно до регламенту ВРУ за результатами розгляду програми діяльності Кабінету Міністрів України Верховна Рада може:

1) схвалити Програму діяльності Кабінету Міністрів України;

2) надати Кабінету Міністрів України можливість доопрацювати Програму діяльності Кабінету Міністрів України з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених при її обговоренні.

18 червня 2020 року Верховна рада провалила голосування за програму діяльності Кабінету Міністрів України №3330. "За" проголосувало 207 народних депутатів з 226 необхідних, в тому числі і Олександр Качура. Під час свого виступу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що: "Програма діяльності буде розширена планом дій Уряду, де будуть представлені і цифри, і конкретно нормативні правові акти, конкретні виконавці. План дій – це документ, який слідує за програмою дій Уряду, ми також представимо його парламенту і також спільно напрацюємо його з комітетами". Олександр Качура заявляв, що буде голосувати за "конкретний документ, покроковий, інструкція", а прем'єр-міністр перед голосуванням зазначив, що документ є базовим та буде допрацьований та розширений цифрами та нормативно-правовими актами. Враховуючи те, що запропонований документ не відповідає вимогам окреслених депутатом до цього, а він за нього проголосував, обіцянка отримує статус "не виконано".

Після опрацювання програми варто додати, що вона містить статистичні дані, відсоткові показники, завдання та очікувані результати, однак загалом складається із загальних речень щодо підвищення якості життя, а не плану реалізації змін.