Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв припинити роботу електронних державних лотерей

23 січня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв припинити роботу електронних державних лотерей шляхом прийняття законопроекту №2285-д. "Ну це точно не нормально. Те, що зараз відбувається в країні і відбувалось. Те, що біля кожної станції метро знаходяться однорукі бандити, які оббирають людей і жодного контролю немає. Попередній уряд зробив лазівку з електронними лотереями державними саме для такої мети, щоб на цьому заробляли правоохоронні органи і місцевий криміналітет. Більше в мене ніяких висновків з цього приводу немає. В нашому законопроекті забороняються взагалі електронні лотереї. Вони можуть бути або на папері або на пластику, але не під прикриттям начебто караоке чи миттєвих лотерей, тільки електронних, відбувається грабування українських громадян. Ми це точно припинемо і ми зробимо все, щоб в бюджеті були величезні кошти", - заявив він (відео 43:30-44:40). Нагадаємо, що Кабінет міністрів України заборонив діяльність грального бізнесу, що маскується під виглядом державних лотерей, а саме салонів із гральними автоматами. В той же час 16 січня 2020 року народні депутати підтримали в першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор (№2285-д). Олександр Качура голосував "за".
Виконано
Сказано 23 січня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=g_W8GhaNz6Q
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6828
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/768-IX#Text

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано" оскільки депутат підтримав законопроект, який регулюватиме діяльність лотереї та унеможливлює проведення азартних ігор під виглядом миттєвих лотерей, який був розповсюджений до цього.

Загалом у ВРУ було зареєстровано 10 альтернативних законопроектів до проекту закону про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор. Співавтором жодного з них не виступав Олександр Качура. 14 липня 2020 року депутати ухвалили законопроект №2285-д. Законопроект передбачає, що існуватимуть 3 оператори державної лотереї з ліцензіями на 10 років. Йдеться виключно про миттєву лотерею – паперову і тиражну. Це скретч-картки, за якими можна отримати миттєвий виграш. А от електронну миттєву лотерею, що використовується в інтернеті, закон забороняє. Так само забороняє він і всі автомати ВЛТ (відеолотерейний термінал), які використовуються під виглядом лотереї, ставкомати і термінали в букмекерських пунктах. Таким чином, стане неможливим проведення азартних ігор під виглядом лотереї. Олександр Качура голосував "за".