Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Заступник голови депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Шуляк пообіцяла, що буде голосувати за відставку Ситника, якщо фракція прийме відповідне рішення

10 лютого 2020 року народний депутат України Олена Шуляк пообіцяла, що буде голосувати за відставку Ситника, якщо фракція прийме відповідне колективне рішення. "Якщо фракція прийме рішення голосувати за відставку Ситника, а рішення фракції приймається більш ніж 70% голосів, то я буду приймати таке рішення разом з представниками фракції" (відео 46:01).
У процесі
Сказано 10 лютого 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/yPAD9q-atyo?t=2761
  • https://zaxid.net/216_narodnih_deputativ_hochut_vidpraviti_u_vidstavku_direktora_nabu_artema_sitnika_n1497410
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=71099
  • https://lb.ua/news/2021/03/03/479083_zbir_pidpisiv_pozachergove.html

Результат

Нагадаємо, 7 лютого 2020 року група з 216 депутатів від різних фракцій зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови про звільнення голови Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника. Однак цю постанову не було проголосовано.

15 лютого 2021 року до Верховної Ради було подано законопроєкт про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції України № 5070, який передбачає звільнення Артема Ситника.

3 березня 2021 року ЗМІ, з посиланням на слова Андрія Осадчука, повідомили про те, що у Верховній Раді перестали збирати підписи за проведення позачергового засідання для розгляду законопроєкту про НАБУ. Зокрема, парламентар фракції "Голос" заявив, що законопроєкт № 5070 не планується до розгляду, а також: "Ця історія (з позачерговим засіданням задля прийняття рішення, - ред.) померла, спасибі всім, хто допоміг це зробити..."

Редакція продовжує слідкувати за перебігом виконання обіцяного. Статус буде визначено за фактом голосування Олени Шуляк та фракції "Слуга народу" за час каденції 9 скликання.