Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ковалів планує у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» поширити навчання бізнес-плануванню та управлінню ресурсами на всі районні центри

3 лютого 2020 року заступник Керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів заявила, що планує у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» поширити навчання фінансовій грамотності, бізнес-плануванню та управлінню ресурсами на всі районні центри.
Виконано
Сказано 3 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/yuliya.kovaliv/posts/2749273818452661
  • Лист МЕРТ від 14 вересня 2020 року
  • https://sme.gov.ua/579start/
  • https://www.youtube.com/channel/UCo8U0qXz3-I6NJVFfKCnJ2A/videos
  • https://sme.gov.ua/579start/

Результат

З листа Мінекономіки від вересня 2020 року стало відомо, що в умовах пандемії стало неможливим проведення офлайн тренінгів, курсів, семінарів, а тому було напрацьовано низку інструментів для дистанційного навчання.

Наприклад, на початку грудня (!) (відеоуроки датовані початком грудня) на сайті Мінекономіки запрацював новий розділ з навчальним проектом «Доступні кредити 5-7-9: Навчальний проект «Від Знань до Грошей». Курс розроблено за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Під час проходження курсу з 9 уроків можна дізнатись як розробити бізнес-план і отримати кредит «5-7-9».

Також варто зазначити, що програму «5-7-9» та навчальний курс до неї популяризують центри зайнятості, зокрема районні філії, а тому немає підстав вважати, що не вдалося напрацювати комплексне рішення для реалізації обіцяного. Юлія Ковалів у період перебування на посаді в Офісі Президента відповідала за економічний напрямок роботи. Обіцянці присвоєно статус «виконано».