Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Павленко у передвиборчій програмі обіцяє надавати підтримку локальним і національним культурним проєктам

24 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Європейська солідарність", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою надавати підтримку локальним і національним культурним проєктам.
Не виконано
Сказано 24 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=335.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14852

Результат

Упродовж 2020 – 2021 року ВРУ ухвалювала низку рішень, які передбачають спрямування коштів на реставрацію культурних об’єктів в Україні.

Головним чином це державний бюджет України, в рамках якого виділяються кошти на так звану «Велику реставрацію». Зокрема, впродовж 2021 року планувалося в рамках програми «Велике будівництво» реставрувати майже 30 об’єктів культурної спадщини. Міністерство культури в травні 2021 року оприлюднило список проєктів для ремонту, зокрема, замків, фортифікаційних, оборонних та палацово-паркових комплексів. На це в держбюджеті передбачено 2 млрд грн.

Програма «Велика реставрація» розрахована на 2021-2023 роки та має на меті перетворити об'єкти матеріальної культурної спадщини на один з основних ресурсів розвитку України, зробити їх туристичними магнітами.

15 липня 2021 року Рада ухвалила проєкт закону №5551-2 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини. Пропонується передбачити у ЗУ “Про Державний бюджет України на 2021 рік” Міністерству культури та інформаційної політики України нову бюджетну програму “Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам'яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності” з метою проведення реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності, і реалізовуватимуться в рамках програми “Велике будівництво”. Законом передбачається спрямування одного мільярда гривень на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини.

Депутати від «Європейської солідарності» не підтримували проєкти державних бюджетів та утримались, в основному, під час голосування за ініціативу №5551-2. Обіцянка отримує статус «не виконано».

Статус обіцянки може бути змінено в майбутньому, якщо депутати від ЄС продемонструють своїми справами, що вони реалізують обіцяне.