Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань економічного розвитку

Тарута у передвиборчій програмі обіцяє прийняти закон про введення для аграріїв єдиного податку на гектар землі

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Батьківщина", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою прийняти закон про введення для аграріїв єдиного податку на гектар землі.
У процесі
Сказано 19 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=328.html
  • https://www.growhow.in.ua/v-ukraini-zaprovadiat-iedynu-minimal-nu-platu-podatku-z-hektara-zemli/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1667
  • https://services.dtkt.ua/catalogues/tax_rates/32
  • https://agropolit.com/spetsproekty/672-zemelna-reforma-2020--plan-diy-na-rik-uryadu-goncharuka-parlamentu-razumkova-ta-prezidenta-zelenskogo

Результат

Відповідно до Закону «Про землеустрій», 2003 року ставка податку за земельні ділянки формується відповідно до НГО, нормативної грошової оцінки, така оцінка вартості різниться між різним видами земель : загального користування, сільськогосподарських угідь, лісових земель. На кожен з видів земель встановлюється свій відсоток.

У законопроекті №2194 про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, який був зареєстрований 01 жовтня 2019 року планують встановити прив'язку до 1 га відповідно до нормативної грошової оцінки.Та передбачити в законі нормативну плату на рівні не менш ніж 8–12% від НГО.

14 листопада 2019 року відбулося голосування у першому читанні за цей законопроект "Батьківщина" не стала голосувати за нього.

19 грудня 2020 року заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, повідомив ЗМІ про бажання міністерства встановити єдиний податок на 1-га землі.

31 березня 2020 року було прийнято законопроект 2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, в якому не передбачено встановлення єдиного податку на гектар.