Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Андрійович пообіцяв, що ліквідує пільги для гірничодобувних комбінатів

31 січня 2020 року народний депутат України Зіновій Андрійович пообіцяв, що ліквідує пільги для гірничодобувних комбінатів аби всі були в однакових умовах і наповнювали місцеву скарбницю рівноцінно. На даний момент, гірничодобувні комбінати сплачують всього 25% від вартості земельного податку. "Всі мають бути в однакових умовах, всі мають працювати для того, щоб всі місцеві податки наповнювали місцеву скарбницю. І на даний момент, ми будемо все робити для того, щоб ці пільги ліквідувати. Більше того, вони мають сьогодні дбати про розвиток екології для того, щоб цей видобуток був більш безпечним", - сказав нардеп на рахунок гірничодобувних комбінатів (відео 21:07-21:26).
Не виконано
Сказано 31 січня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/ARmdQRoiekw
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=67592
  • https://www.facebook.com/zinoviy.andriyovych/posts/224703042321036

Результат

10 грудня 2020 року народним депутатом було подано до Верховної Ради законопроект №2566 "Про внесення зміни до Податкового кодексу України (щодо скасування податкових преференцій з плати за землю для гірничодобувних підприємств)".

Законопроектом пропонується скасувати пільгову ставку плати за землю за земельні ділянки, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин.

Станом на 6 листопада 2020 року відповідний законопроект не виносився на голосування до Верховної Ради. А оскільки нардеп достроково і за власним бажанням склав свої повноваження народного депутата і більше не зможе виконати дану обіцянку, то вона отримує статус "не виконано".