Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Лисенко обіцяє домагатись зменшення плати за опалення та гарячу воду для містян

28 січня 2020 року міський голова Сум Олександр Лисенко пообіцяв домагатись зменшення плати за опалення та гарячу воду для містян. "Надалі добиватимемось для сумчан зменшення плати за опалення та гарячу воду. Тариф на тепло має знизитись на 8,6%, це не перерахунок, а встановлення нового тарифу. Якщо вся Україна робить перерахунок, то ми з вами встановлюємо новий знижений тариф, який діятиме для споживачів ТОВ «Сумитеплоенерго» не один місяць, а до кінця опалювального сезону, і включно на наступний опалювальний сезон. Знизити тариф ми вирішили ще до постанови Кабміну», – зауважив Олександр Лисенко. Очільник міста повідомив, що на найближчу сесію готується звернення до НКРЕКП з прохання пришвидшити процес затвердження нових тарифів.
Архів
Сказано 28 січня 2020 р.

Джерело

  • https://smr.gov.ua/uk/novini/miske-gospodarstvo/16721-oleksandr-lisenko-nadali-dobivatimemos-dlya-sumchan-zmenshennya-plati-za-opalennya-ta-garyachu-vodu.html
  • http://teplo.sumy.ua/2020/01/30/6366/
  • https://smr.gov.ua/uk/novini/miska-vlada-news/16740-sumski-deputati-prosyat-nkrekp-priskoriti-vstanovlennya-tarifu-na-poslugi-tov-sumiteploenergo.html
  • Лист Сумської міської ради від 14 травня 2020 року

Результат

29 січня 2020 року Сумська міська рада звернулась до Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг щодо прискорення встановлення тарифів на послугу з постачання теплової енергії ТОВ «Сумитеплоенерго». Також міський голова звернув увагу присутніх на сесії депутатів, громадських активістів та представників ЗМІ, що в разі затвердження нового зменшеного тарифу Національною комісією, ТОВ «Сумитеплоенерго» буде в четвірці підприємств з найнижчим тарифом по країні.

Станом на 30 січня 2020 року чинний тариф за опалення ТОВ «Сумитеплоенерго» для потреб населення становить 1275,83 грн/Гкал.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг від 17 березня 2020 року №639 - встановлено новий тариф ТОВ «Сумитеплоенерго» для потреб населення в розмірі 1240,22 грн/Гкал. Що становить 2,79% у порівнянні з попереднім діючим тарифом.

Враховуючи, що тариф було знижено лише на 2,79% на відміну від обіцяних 8,6%, а також те, що Сумська міська рада не є суб'єктом встановлення тарифів на опалення та гарячу воду - обіцянка переноситься до архіву.