Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Партія регіонів отримає 300 депутатів за результатами парламентських виборів

300 депутатів від Партії регіонів за результатами парламентських виборів 2012 року пообіцяв Михайло Чечетов в інтерв'ю 30 листопада 2010 року.
Не виконано
Сказано 30 листопада 2010 р.

Джерело

  • http://www.unian.ua/news/408910-chechetov-za-te-scho-ya-mahayu-rukoyu-u-vr-groshey-ne-oderjuyu-tse-na-gromadskih-zasadah.html
  • http://gazeta.ua/articles/politics/_rezultati-viboriv-oprilyudneni-v-gazeti-golos-ukrajini/466773
  • http://forbes.ua/nation/1341281-kak-budut-golosovat-deputaty-samovydvizhency

Результат

За результатами парламентських виборів 28 жовтня Партія регіонів не досягла очікуваного результату: вона отримала лише 185 мандатів (72 в багатомандатному окрузі та 113 в одномандатних округах). Крім того, за інформацією видання "Forbes-Украина", партія може розраховувати на голоси 34 депутатів-самовисуванців, які можуть або поповнити фракцію в новому парламенті або підтримувати її під час голосувань. Слід зауважити, що ЦВК не вдалось встановити результати виборів на 5 мажоритарних округах, на яких будуть проведені перевибори. Однак перемога представників Партії регіонів або самовисуванців, прихильних до неї, у цих округах не змінить загальної ситуації. Таким чином, щоб сформувати стійку більшість у Верховній Раді провладна партія має об'єднатись з іншими політичними силами.