Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вибори в області пройдуть без застосування адмінресурсу

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк гарантує, що вибори до Верховної Ради в його регіоні пройдуть без застосування адміністративного ресурсу та чорного піару.
Не виконано
Сказано 10 вересня 2012 р.

Джерело

  • http://www.if.gov.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=17373
  • http://map.oporaua.org/ua/content/allresults/58/
  • http://adminresursstop.com/ru/violation/view-obrazovanye-yzbyratelnykh-komyssyy-v-yvano-frankovskoy-oblasty-ot-mertvykh-dush-do-dublykatov.html
  • http://xcntrl.rupr.org/startpage/zafiksovani-porusenna-na-viborah/naprikarpattideputativarestovuvalizislozoginnimgazomikijkamiadminresurs
  • http://paralleli.if.ua/news/26000.html
  • http://map.cvu.org.ua/reports/view/531

Результат

Лише за вересень 2012 року громадські організації зафіксували на Прикарпатті неодноразове використання адмінресурсу, підкупу виборців, чорного піару і агітації в недозволених місцях.

Наприклад, ввечері 9 жовтня в Івано-Франківську працівники СБУ затримали голову фракції ВО «Свобода» в міській раді Романа Онуфріїва та кількох його соратників, що трактувалось опозиційними депутатами як пряме використання адмінресурсу.

Також 9 жовтня в приміщенні Калуської центральної районної лікарні журналістами було зафіксовано факт порушення виборчого законодавства України та використання адмінресурсу місцевими чиновниками, про що йдеться у заяві штабу кандидата у народні депутати від партії «Батьківщина» Ольги Сікори.

За словами заступника голови тимчасової контрольної комісії Івано-Франківської обласної ради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів Сергія Адамовича, в області не було жодного округу , в якому б не порушували законодавство. Численні приклади порушень він озвучив на засіданні комісії.