Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє провести люстрацію влади

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив про необхідність провести люстрацію влади. Політик заявив, що визначати тих, хто не гідний працювати в органах влади, повинен не президент, ґрунтуючись на принципі "свій – чужий", а громадяни – після відповідної перевірки чиновників на предмет причетності до корупційних дій.
Архів
Сказано 25 липня 2012 р.

Джерело

  • http://klichko.org/ua/news/news/udar-gotuye-antikoruptsiyni-zakoni-dlya-novoyi-vr-ta-dobivatimetsya-lyustratsiyi-vladi
  • http://www.rbc.ua/rus/news/politics/klichko-zayavlyaet-chto-v-kieve-uvolili-bolee-50-chinovnikov-30102014140300
  • http://news.liga.net/ua/news/economics/2283830-v_tal_y_klichko_priznacheniy_golovoyu_kmda.htm
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=51795

Результат

Президент України Петро Порошенко своїм указом призначив мера Києва Віталія Кличко на посаду голови Київського міської державної адміністрації.

В КМДА було звільнено заступників голови Київської міської державної адміністрації, 10 директорів департаментів та управлінь, 27 директорів комунальних підприємств, всього 50 осіб.

14 серпня 2014 року Верховна Рада України у першому читанні прийняла законопроект № 4359а "Про очищення влади". За відповідне рішення проголосували 252 депутати. Законопроект пропонує запровадження в Україні обов'язковості проходження процедури перевірки при призначенні/обранні на посади в органах державної влади, а також осіб, які вже обіймають ці посади.

25 вересня 2014 року спікер парламенту Олександр Турчинов підписав закон про люстрацію і відправив його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Відповідна заява не є обіцянкою, тому її перенесено в архів.