Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський зобов'язався, відповідно до меморандуму партії, добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення принципів Меморандуму

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язався добровільно скласти депутатські повноваження у разі порушення ключових принципів партії, положень Меморандуму, відмови від голосування за законопроекти, передбачені програмою партії, виходу з фракції та рішення фракції про виключення.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/620209158485087
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/720639.html

Результат

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно оголосив про виключення народного депутата Олександра Дубінського з фракції 2 лютого 2021 року. Таке рішення було прийнято у зв'язку з накладенням санкцій з боку США на депутата, а покинути фракцію депутата просив Президент особисто. Обіцянка отримує статус "не виконано" оскільки після рішення фракції депутат вирішив не складати мандат та продовжив виконувати покладені на нього функції. Дубінський також порушив два принципи меморандуму перебуваючи на посаді, а саме:

1) підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою - голосування депутата йшли в розріз з позицією фракції.

2) бути на всіх пленарних засіданнях ВРУ - не був зареєстрований на 77 засіданнях зі 147.