Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Василевська-Смаглюк зобов'язалась, відповідно до меморандуму партії, підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язалась підтримувати всі законопроекти, передбачені передвиборчою програмою.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • Меморандум про відповідальність народного депутата від партії
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2388
  • http://www.ccu.gov.ua/sites/default/files/3_56_2021.pdf?fbclid=IwAR27Kl8yJbk3p_H9tHSKmaH2XCM6kn30SPh4w6k-SGfHKLTC0XvJ3ELMFa4

Результат

19 грудня 2019 року відбулось голосування за новий виборчий кодекс №0978. Запровадження системи виборів за пропорційною системою з відкритими списками було партійною обіцянкою партії "Слуга народу" та обіцянкою Президента України. Василевська-Смаглюк не голосувала за відповідну ініціативу, що суперечить меморандуму партії.

8 лютого 2021 року до КСУ надійшло подання від народних депутатів з проханням визнати неконституційними статті Виборчого Кодексу України щодо системи виборів народних депутатів до ВРУ, яка була запроваджена ухваленими раніше ініціативами. Зокрема, це законопроєкт №0978 про Виборчий кодекс з пропозиціями від Президента України Володимира Зеленського.

Запровадження системи виборів за пропорційною системою з відкритими списками було партійною обіцянкою партії «Слуга народу», та обіцянкою Президента України.

Тому ті, хто підписав подання до КСУ порушили і меморандум «Слуга народу», в частині підтримувати законопроєкти, що були передбачені передвиборчою програмою СН.

Враховуючи ці факти, обіцянка отримує статус "не виконано".