Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв, що до 2020 року всі соціальні об’єкти будуть перевірені на доступ до якісного інтернету

9 грудня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв, що до 2020 року всі соціальні об’єкти будуть перевірені на доступ до якісного інтернету.
Не виконано
Сказано 9 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/PMHoncharuk/photos/a.122337865812800/160008808712372/?type=3&__tn__=-R
  • Коментар заступника Міністра цифрової трансформації Олександра Шелеста від 20.02.20 для редакції АП «Слово і Діло».
  • https://program.kmu.gov.ua/report/program-execution/2019

Результат

У звіті уряду від 14 лютого 2020 року зазначалося, що вже проведено масштабне дослідження, опитано заклади соціальної інфраструктури щодо доступності та наявності широкосмугового доступу до інтернету в мережах об’єктів соціальної інфраструктури та об’єктів, що надають публічні сервіси та послуги. Однак результатів цього дослідження у звіті опубліковано не було, що в цілому поставило під сумнів завершення такого дослідження.

Тому, з метою пояснення такого подання інформації та надання результатів дослідження, редакція порталу «Слово і Діло» звернулася до Мінцифри. 20 лютого було отримано коментар заступника Міністра цифрової трансформації Олександра Шелеста. «Мінцифра продовжує опитувати заклади соціальної інфраструктури щодо наявності доступу до інтернету в мережах об’єктів соціальної інфраструктури та об’єктів, що надають публічні сервіси та послуги. Вже опитано понад 80 тис. таких закладів. Фахівці міністерства опрацьовують інформацію, перевіряють її на достовірність і готують до оприлюднення громадськості», – пояснив заступник міністра.

Враховуючи те, що до 2020 року всі соціальні об’єкти не перевірили на доступ до інтернету, обіцянці присвоєно статус «не виконано».