Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Черкаської обласної державної адміністрації

Скічко зобов'язався, відповідно до меморандуму партії, голосувати особисто та не використовувати картку для голосування колег

28 червня 2019 року кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", відповідно до меморандуму про відповідальність народного депутата, зобов'язався голосувати особисто та не використовувати картку для голосування колег.
Не виконано
Сказано 28 червня 2019 р.

Джерело

  • 1
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/09/11/7225985/
  • https://18000.com.ua/strichka-novin/skichko-vidreaguvav-na-knopkodavtvo-kolegi/

Результат

20 січня 2021 року Кабінет міністрів погодив кандидатуру Олександра Скічка на посаду очільника Черкаської ОДА. Враховуючи те, що депутат за власним бажанням переходить на іншу посаду, статус обіцянки присвоюється по факту виконання чи не виконання ним меморандуму під час депутатських повноважень.

11 вересня 2019 року народний депутат-мажоритарник від "Слуги народу" Сергій Литвиненко проголосував за іншого "слугу", ймовірно Олександра Скічка. Фраза "ймовірніше за все" означає, що це місце офіційно закріплене за Скічком, проте є ймовірність, що у слоті його пульта могла перебувати картка іншого депутата". А вже 12 вересня Скічко визнав те, що залишив свою карту на робочому місті, однак не просив нікого голосувати замість нього. Обіцянка отримує статус "не виконано" оскільки депутат обіцяв голосувати особисто, однак через його халатне відношення проголосувати за депутата вдалось його колезі.