Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань молоді і спорту
  • Представник Уряду у Парламенті

Мокан пообіцяв здійснити перехід на електронний документообіг

20 грудня 2019 року народний депутат України Василь Мокан пообіцяв перехід на електронний документообіг. На запитання ведучої про те, що народні обранці відтермінували дію документа щодо вдосконалення форми законодавчого процесу народний депутат відповів: "В будь-якому випадку ми на електронний документообіг перейдемо" (відео 6:40-7:10).
У процесі
Сказано 20 грудня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=n7UmN9UwljI
  • https://hromadske.ua/posts/rada-uhvalila-zakonoproyekt-shodo-vdoskonalennya-e-formi-zakonodavchogo-procesu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2845
  • http://www.golos.com.ua/article/327301
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=2679&skl=10

Результат

16 січня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект №2492 "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми законодавчого процесу". Законом передбачено, що документообіг у Верховній Раді здійснюється в електронній та паперовій формах. Електронна форма документообігу є основною. Василь Мокан проголосував "за" зазначений законопроект. З 4 лютого 2020 року розпочався перехід Верховної Ради України на електронну форму діяльності.

3 жовтня 2020 року на засіданні Верховної Ради України було прийнято проєкт закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі" (№2679) - у другому читанні та в цілому, який передбачає ліквідацію Єдиного державного порталу адміністративних послуг та створення Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Народний депутат України підтримав цей законопроєкт.

25 січня 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо вдосконалення електронної форми документообігу (№6528), який знову відкладає на рік повне запровадження електронного документообігу. У пояснювальній записці до законопроєкту стверджується, що відстрочка на рік дозволить створити умови для повноцінного введення у промислову експлуатацію єдиної автоматизованої системи роботи з документами в парламенті. Василь Мокан "не голосував" за цю ініціативу.