Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв сприяти захисту інтелектуальної власності в Україні

16 грудня 2019 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв захищати інтелектуальну власність в Україні. "Ми зовсім інші люди і будемо робити все для того, щоб інтелектуальна власність в країні була захищена", - заявив він (6:42:00-6:42:20).
Виконано
Сказано 16 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=c42orV03IIk
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6032

Результат

16 червня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2255 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності" у другому читанні та в цілому. Олександр Качура голосував "за".

Закон спрямований на створення оптимальної, якісної та ефективної державної системи правової охорони інтелектуальної власності, здатної сформувати, реалізувати прозору публічну модель подолання існуючих викликів та ризиків і запропонувати дієві інструменти сфери інтелектуальної власності як стимули для розвитку споріднених економічних та суспільних чинників. Законом передбачається створення Національного органу інтелектуальної власності України (НОІВ) як юридичної особи публічного права (державної організації), що належить до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (Мінекономіки). Мінекономіки забезпечуватиме формування та реалізуватиме державну політику в сфері інтелектуальної власності, а НОІВ виконуватиме окремі публічні функції (владні повноваження) з реалізації державної політики (видача охоронних документів (патентів, свідоцтв) на об’єкти права інтелектуальної власності).