Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко заявила, що "ЄС" не підтримає законопроекти, де буде підтверджений постійний статус особливостей місцевого самоврядування ОРДЛО

2 грудня 2019 року народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що "ЄС" не підтримає законопроекти, де буде підтверджений постійний статус особливостей місцевого самоврядування ОРДЛО, законопроектів які спрямовані на федералізацію, на прямі переговори з бойовиками і на заморозку конфлікту. (Відео 32:36) "Я хочу відразу зазначити, що наша політична сила ніколи не підтримає жодного законопроекту, де буде підтверджено постійний статус особливостей місцевого самоврядування, хочу зазначити, що ми голосували тільки за тимчасовий статус. Ми ніколи не підтримаємо нічого, що буде працювати на федералізацію, на прямі переговори з бойовиками, для того що б вивести Росію з-під санкцій і заморожування конфлікту. "
У процесі
Сказано 2 грудня 2019 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/EBahnjRTHNs?t=1945
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2174

Результат

12 грудня 2019 року Верховна Рада України прийняла законопроект №2569 щодо особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Європейська солідарність проголосувала "За".