Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань бюджету

Копанчук подасть через 2 тижні законопроект щодо залишку коштів від реалізації виробленої електроенергії на місця

2 грудня 2019 року народний депутат України Олена Копанчук заявила, що подасть через найближчих 2 тижня підготовлений законопроект щодо залишку коштів в розмірі 1%, що надходять від реалізації виробленої електроенергії, до зони спостереження. "На сьогоднішній день, це те, що включалося в мою передвиборчу програму-це компенсація 30 км зони, воно було висвітлено в соцмережах, що ми подавали поправки. Мною було подано ряд поправок до бюджету - 2020, щоби залишити кошти 1%, що надходять від реалізації виробленої електроенергії, щоб надходили в зону спостереження. На сьогоднішній день, ця поправка була не підтримана, і в зв'язку з тим, що є якісь більш нагальні питання Міністерство фінансів бачить необхідність розподілити кошти на ... Але мною вже підготовлений законопроект, і буде поданий найближчих 2 тижні. " (відео 23:11).
Виконано
Сказано 2 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/mCSnBlaZNOg?t=1391
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=67531

Результат

4 грудня 2019 року Олена Копанчук зареєструвала законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження) №2526. Обіцянка отримує статус "виконано".

Проектом Закону пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу України:

- включити збір на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження до доходів спеціального фонду Державного бюджету України;

- спрямовувати кошти, отримані до спеціального фонду Державного бюджету України, на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.