Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Труба пообіцяв притягнути до відповідальності чиновників, що здійснювали закупівлі неякісних речей для військовослужбовців за завищеними цінами

26 червня 2019 року голова Державного бюро розслідувань Роман Труба пообіцяв притягнути до відповідальності чиновників, що здійснювали закупівлі неякісних речей для військовослужбовців за завищеними цінами. Це бронежилети, які прострілюються. Це одяг та намети, які не можна використовувати.
Виконано
Сказано 26 червня 2019 р.

Джерело

  • https://t.me/truba_roman/42
  • https://www.5.ua/suspilstvo/sprava-bronezhyletiv-dlia-zsu-sud-vidmovyvsia-pidtrymuvaty-klopotannia-dbr-shchodo-kapinus-203142.html
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/11/11/7231648/
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/11/27/7233162/

Результат

Нагадаємо, відповідно до статті 3 Кримінально процесуального кодексу України, притягнення до кримінальної відповідальності – стадія кримінального провадження, яка починається з моменту повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

20 листопада 2019 року суд заарештував з правом застави генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, який підозрюється у закупівлі бракованих бронежилетів.

Підозри слідчі ДБР також оголосили співробітникам Міноборони Сергію Почтаренку, Михайлу Комарянському та Василю Саковцю.

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».