Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Шевченко пообіцяв голосувати за зняття недоторканості з Петра Порошенка

29 листопада 2019 року народний депутат України Євген Шевченко пообіцяв голосувати за зняття недоторканості з Петра Порошенка. "А з приводу Порошенка, ось Макс Бужанський стоїть. Ми кожного дня заявляємо. Чекаємо у вівторок подання Генпрокурора. Я буду три рази зеленою кнопкою жати... і весь зал натисне", - заявив він (2:10:25-2:10:50).
Архів
Сказано 29 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=PY6SH_AkPSc
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2832338-podanna-pro-znatta-nedotorkannosti-z-porosenka-u-radi-nemae-spiker.html

Результат

20 грудня 2019 року відбулось останнє пленарне засідання ВРУ, а голосування щодо зняття недоторканості з Петра Порошенка не відбулось. Враховуючи прийняття законопроектів №7203 та №2237 ,які змінили статус народного депутата, частково позбавивши його недоторканості, Генеральний прокурор України втрачає функцію винесення на розгляд Парламенту подання на зняття депутатської недоторканості. Закон набуває чинності з 1 січня 2020 року. З цього моменту депутати втрачають можливість голосувати подання Генерального прокурора щодо зняття недоторканості, обіцянка переноситься в "архів".