Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Заступник голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Волошин пообіцяв направити запити у всі правоохоронні органи щодо причетності Сергія Литвиненка до справи по викраденню Ігоря Луценко під час майдану та вбивству Вербицького

22 листопада 2019 року народний депутат України Олег Волошин пообіцяв направити запити у всі правоохоронні органи щодо причетності Сергія Литвиненка до справи по викраденню Ігоря Луценко під час майдану та вбивству Вербицького. Екс-нардеп Ігор Луценко підняв питання по справі його викрадення та вбивству Вербицького, під час майдану. Він зазначив, що має матеріали з приводу причетності до неї нинішнього депутата від "Слуги народу" Сергія Литвиненка. Та поцікавився у Волошина з приводу того, що він перебуваючи при владі зробить для цієї справи? На це Волошин запевнив, що надішле запит у всі правоохоронні органи, для того щоб розібратися чи дійсно Литвиненко причетний до таких дій. "Природно ми повинні на це реагувати, тому що навколо злочинів майдану різні історії, з Булатовим і так далі .. Але Ваша історія і історія Вербицького не викликає ні в кого сумніву, в тому що це був дійсно злочин і вчинений абсолютно з політичних мотивів. Тому не залежно від ставлення до подій майдану, я вважаю як мінімум факт того що людина з кримінальних структур, що підкоряється Чоботарьову, який курував всіх тодішніх тітушок, зв'язується з ... (Литвиненком). Як мінімум повинні бути пояснення, я не бачу у всьому цьому злочину, хіба мало чого ... Я можу вам, як депутат пообіцяти направити запити в усі правоохоронні органи ", - пообіцяв прояснити ситуацію депутат (відео 2:00:37).
Не виконано
Сказано 22 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/R_8C4XqfAzg?t=7237
  • 1
  • 1

Результат

8 квітня 2020 року у відповідь на наш запит НАБУ повідомило, що запиту про причетність Сергія Литвиненка до справи по викраденню Ігоря Луценко під час майдану та вбивству Вербицького від нардепа Волошина не надходило.

9 квітня 2020 року у відповідь на наш запит ДБР повідомило, що не може надати відповідь на це питання, адже ця інформація є : конфіденційною, таємною, службовою.

Оскільки нардеп обіцяв звернутися до всіх правоохоронних органів, але до НАБУ звертатись не став, обіцянка отримує статус "не виконано". Депутатські запити з цього питання на персональній сторінці депутата на сайті ВРУ також відсутні.