Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський заявив, що Стариченко не буде головою Київської обласної ради

14 листопада 2019 року народний депутат України Олександр Дубінський заявив, що Стариченко не буде головою Київської обласної ради. З його слів це станеться в якнайближчий час. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 14 листопада 2019 р.

Джерело

  • http://kievvlast.com.ua/text/aleksandr-dubinskij-budu-neshhadno-vseh-mochit-nevziraya-na-chiny-i-zvaniya
  • https://kor.gov.ua/sklad_rady/kerivnytstvo.html
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3073462-golova-kiivskoi-oblradi-podav-u-vidstavku-ta-sklav-mandat-deputata.html

Результат

Депутат не вжив необхідних заходів для того, щоб Стариченко втратив свою посаду в зазначені депутатом терміни. Обіцянка отримує статус "не виконано" оскільки Микола Стариченко самостійно увійшов до складу групи "За демократичні ініціативи Президента України Володимира Зеленського" та написав заяву про відставку з поста голови обласної ради та про складення депутатських повноважень.

30 липня 2020 року Микола Стариченко написав заяву про відставку з поста голови обласної ради та про складення депутатських повноважень. Стариченко нагадав, що нещодавно в обласній раді було створено депутатську групу "За демократичні ініціативи Президента України Володимира Зеленського", до складу якої увійшов і він. "Підтримую це рішення депутатів, оскільки переконаний, що воно ухвалене не заради задоволення політичних амбіцій, а сприятиме подальшій консолідації гілок влади в розбудові рідного краю. Проте наголошую, що створення такої групи не означає мій перехід чи депутатського корпусу до лав політичної партії "Слуга народу", - зазначив Стариченко.

25 жовтня 2020 року були проведені чергові місцеві вибори. Новим головою Київської обласної ради було обрано Олександра Склярова.