Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Славицька пообіцяла ініціювати питання відкликання Богдана Яременка з посади голови комітету

31 жовтня 2019 року народний депутат України Антоніна Славицька пообіцяла ініціювати питання відкликання Богдана Яременка з посади голови комітету закордонних справах.
Виконано
Сказано 31 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7262.html
  • https://zik.ua/ru/news/2019/10/31/slavytskaya_o_skandale_s_yaremenko_mi_budem_ynytsyyrovat_ego_otziv_s_dolzhnosty_1680757
  • http://zagittya.com.ua/ua/news/zajavlenija/otkrytoe_obraschenie_narodnyh_deputatov_ukrainy.html
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/11/1/7230737/
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/11/2/7230796/
  • https://www.facebook.com/bohdan.yaremenko
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2877

Результат

31 жовтня на сайті ОПЗЖ з'явилась заява фракції з вимогами до Богдана Яременка добровільно скласти повноваження голови комітету та звернулись до всіх колег-парламентарів підтримати ініціативу щодо відсторонення Богдана Яременка від керівництва комітетом.

1 листопада 2019 року політичні фракції "Голос", "Батьківщина" і "Європейська солідарність" закликали звільнити нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади глави комітету з питань міжнародних зв’язків.

2 листопада 2019 року Яременко опублікував заяву про звільнення Водночас він заявив, що передасть заяву голові Верховної Ради "лише коли і якщо рішення про мою відставку прийме фракція партії Слуга народу, яка мене на цю посаду і рекомендувала". Коментуючи те, що сталось на своїй особистій сторінці депутат зазначив, що фракції "ОПЗЖ" вдалось "все це провернути, залишившись формально осторонь своїх колег з ПЄС, БЮТ і Голосу".

16 січня 2020 року було зареєстровано постанову №2751 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання".

В постанові йдеться про необхідність обрати Яременка Богдана Васильовича – народного депутата України, членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від виконання обов’язків Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Наступного дня постанову було прийнято радою. Фракція та сама нардеп, підтримали це рішення. Обіцянка отримує статус "виконано".