Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рябошапка пообіцяв повертати незаконно виведені активи банків

30 жовтня 2019 року генеральний прокурор Руслан Рябошапка пообіцяв повертати незаконно виведені активи банків. «Є спеціальний департамент, ми створили. Всі провадження в яких фігурують такі банки ми збираємо в такий департамент і працюємо з колишніми власниками чи бенефіціарами для того щоб ці гроші повернути. Вже було 5 чи 6 підозр колишнім власникам. Ми шукаємо активи, накладаємо арешти і будемо ці гроші повертати», – заявив Рябошапка (відео 2:38:16).
Не виконано
Сказано 30 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/8M_GrOlinMc?t=9496
  • Лист Офісу Генерального прокурора від 27 квітня
  • https://www.gp.gov.ua/ua/news?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=267368

Результат

У листі на запит «Слово і діло» Офіс Генерального прокурора не надав потрібної інформації.

18 лютого у Офісі Генерального прокурора звітували, що з 19 вересня 2019 року в Офісі Генерального прокурора (на той час ГПУ) розпочав роботу Департамент процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях, який спеціалізується на провадженнях щодо злочинів, пов’язаних з масштабними розкраданнями державних коштів, злочинів у кредитно-фінансовій сфері.

Відтак, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора ведеться системна робота щодо розслідування фактів шахрайства з боку вищого керівництва банків і протидії виведення коштів у банківському секторі. Про будь-яке успішне повернення коштів Департаментом – повідомлено не було. Оголошено перші підозри.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано», після відставки Рябошапки на початку березня 2020 року.