Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв зустрітись з «представниками незадоволених сторін» та напрацювати правки до законодавчих змін, які розширюють обов’язкове використання реєстраторів розрахункових операцій

29 жовтня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пообіцяв зустрітись з «представниками незадоволених сторін» та напрацювати правки до законодавчих змін, які розширюють обов’язкове використання реєстраторів розрахункових операцій.
Не виконано
Сказано 29 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://nv.ua/ukr/biz/economics/goncharuk-prokomentuvav-kritiku-zakonodavchih-zmin-shchodo-fopiv-ye-chas-vse-vidregulyuvati-novini-ukrajini-50050414.html
  • Лист ДПСУ
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team

Результат

Відповідно до листа ДПСУ від 14 січня 2020 року, у період з 20 жовтня в ДПСУ не проводилися зустрічі щодо напрацювання правок до законодавчих змін стосовно використання реєстраторів розрахункових операцій.

В січні 2020 року прем'єр Гончарук подав президенту Зеленському заяву про відставку, однак тоді її в Раду не передали. Але вже 3 березня прем'єр-міністр вніс таку заяву «за власним бажанням» в ВРУ, яку підтримали у фракції «Слуга Народу», а згодом і в залі.

Враховуючи те, що 4 березня 2020 року уряд Гончарука було відправлено у відставку, та те, що спільного напрацювання правок не відбулось, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.