Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Заступник голови Комітету з питань бюджету

Лопушанський у передвиборчій програмі пообіцяв відновити міжнародне транскордонне залізничне сполучення «Нижанковичі-Перемишль»

15 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Андрія Лопушанського з обіцянкою відновити міжнародне транскордонне залізничне сполучення «Нижанковичі-Перемишль».
У процесі
Сказано 15 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15701.html
  • https://urm.media/polshha-mozhe-pobuduvati-zalizniczyu-peremishl-ustriki-dolishni-v-obhid-ukra%d1%97ni/

Результат

В кінці серпня 2021 року відбулася конференція «Перспективи відродження Лінії 102/108», на якій експерти ГО «linia102.ua» представили Дорожню карту відновлення міжнародного транскордонного залізничного сполучення Заґуж (Польща) — Хирів (Україна) з подальшим подовженням через Нижанковичі до Перемишля. Пандемія COVID-19 та пов’язані з нею карантинні заходи відкинули на кілька років ідею відновлення міжнародного поїзда Заґуж-Хирів-Нижанковичі-Перемишль, який з 2017 року щоквартально їздив закритою євроколією у технічно-промоційному форматі від Перемишля до Нижанковичів.

Єдине, що стримує розбудову проєкту — надзвичайно складні умови прокладення колії в горах та вартість, яка в рази перевищує сумарний обсяг інвестицій в реконструкцію маршруту з Перемишля до Устрик Долішніх через територію України з українського та польського боків.