Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Заступник голови Комітету з питань бюджету

Лопушанський у передвиборчій програмі пообіцяв відновити міжнародне транскордонне залізничне сполучення «Хирів-Заґуж»

15 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Андрія Лопушанського з обіцянкою відновити міжнародне транскордонне залізничне сполучення «Хирів-Заґуж».
У процесі
Сказано 15 червня 2019 р.
Контроль виконання через 1 мiсяць.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=15701.html
  • https://lviv-rda.gov.ua/pytannya-vidnovlennya-mizhnarodnoho-zaliznychnoho-spoluchennya-zahuzh-hyriv-skeruyut-na-rozhlyad-komisiji-z-pytan-transkordonnoho-spivrobitnytstva/

Результат

У липні 2021 року стало відомо, що про внесення на розгляд Комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва обговорення інфраструктурного проєкту «Відновлення української частини міжнародного сполучення Перемишль (Польща) – Нижанковичі (Україна) – Хирів (Україна) – Загуж (Республіка Польща) як пріоритетного для України проєкту транскордонного співробітництва в рамках Карпатського регіону. У процесі обговорення представили розрахунок вартості відновлення залізничної інфраструктури та оцінку пасажиропотоку на ділянці Держкордон-Старява-Хирів-Нижанковичі-Держкордон. Також підготували попередній розрахунок фінансового та економічного ефекту відновлення цього залізничного сполучення та його вплив на розвиток регіону в цілому.