Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє проведення відкритих аукціонів та конкурсів на право користування надрами на державному та місцевому рівні

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє проведення відкритих, конкурентних та якісно підготовлених аукціонів та конкурсів на право користування надрами на державному та місцевому рівні з метою залучення інвестицій та провідних практик розробки багатої мінеральної бази України.
Виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainci-bils-efektivno-ta-osadlivo-vikoristovuut-prirodni-resursi
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainci-bils-efektivno-ta-osadlivo-vikoristovuut-prirodni-resursi
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, проведено відкриті, конкурентні аукціони та конкурси на право користування надрами на державному рівні з метою залучення інвестицій та провідних практик розробки багатої мінеральної бази України. За 2019 рік проведено 8 електронних аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. 4 лютого 2020 року Мінекоенерго розкрило конкурсні пропозиції на укладення угод про розподіл продукції на Грунівській, Ічнянській і Охтирській нафтогазових ділянках. На участь у конкурсі подали заявки п’ять компаній.

Підготувати лоти та провести такі конкурси передбачено з листопада 2019 року до грудня 2020 року. Частину лотів вже підготували, а деякі конкурси вже завершилися. Цьому звичайно посприяв і уряд Гройсмана.

Нагадаємо, що у тексті програмного документа діяльності уряду, який Рада ухвалила 04.10.2019, будь-які терміни щодо цього зобов'язання – відсутні, тому обіцянці присвоєно статус «виконано» після відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука «за власним бажанням» на початку березня 2020 року.