Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук у програмі обіцяє удосконалити системи реагування на забруднення морських вод

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у програмі обіцяє удосконалити системи реагування на забруднення морських вод.
Не виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainskij-pasazir-ta-biznes-mae-dostup-do-vodnogo-transportu-perevezen-rickou-ta-morem
  • https://program.kmu.gov.ua/meta/ukrainskij-pasazir-ta-biznes-mae-dostup-do-vodnogo-transportu-perevezen-rickou-ta-morem
  • https://www.kmu.gov.ua/uryad-ta-organi-vladi/team
  • https://ru.slovoidilo.ua/promise/66019.html

Результат

Відповідно до інформації урядового сайту «Програма діяльності Кабінету Міністрів України», який створено для моніторингу діяльності уряду та міністерств, від 14 лютого 2020 року, ситеми реагування не вдосконалено.

Станом на березень 2020 року танкер «Делфі», що зазнав аварії біля Одеси ще в листопаді 2019 року, досі не піднято з дна. Тоді рівень забруднення води нафтопродуктами у Чорному морі біля Одеси через аварію танкера перевищив допустимі концентрації у майже 160 разів.

У Правила охорони внутрішніх морських вод і територіального моря від забруднення та засмічення системних змін не вносили.

Протягом шести місяців каденції уряду не вдалося удосконалити системи реагування на забруднення морських вод, тому обіцянка «не виконана».